Bij medische sokken denk je misschien aan exemplaren die je draagt vanwege gezondheidsredenen. Maar dat bedoelen we hier eigenlijk niet. We bedoelen in dit geval niet de zogenaamde compressiesokken, die zorgen voor de nodige druk op de onderbenen. Met medische sokken bedoelen we hier exemplaren die voorzien zijn van een dessin dat te maken heeft met de gezondheidszorg. In de meeste gevallen gaat het dan om een gewone sok, maar er zijn ook compressiesokken verkrijgbaar met een dergelijk dessin. 

Waar koop je medische sokken?

De kans is groot dat jij nog nooit ergens deze kledingstukken hebt gezien met een dessin dat aansluit bij de gezondheidszorg. Deze zul je in de gewone winkels ook niet snel aantreffen. Als jij op zoek bent naar dergelijke medische sokken, dan moet je eens een kijkje nemen bij medsocks. Zij maken een ruime collectie van deze kledingstukken en je kunt daardoor bij hen ook altijd wel iets vinden dat jou aanspreekt! Daarbij is het extra mooi dat bij iedere aankoop die je doet, je tegelijkertijd ook een goed doel steunt. De goede doelen die door medsocks uitgekozen zijn, hebben een link met het dessin dat op de sok staat. Je kunt dan denken aan de volgende medische sokken met bijbehorende goede doelen:

  • chromosomen voor Stichting Down Syndroom
  • spuitjes voor stichting 168Million die zich inzet voor bestrijden van polio en tetanus door vaccinatie
  • nieren voor de nierstichting
  • ambulances voor Stichting Ambulance Wens

Voor iedere specialisatie is er dus eigenlijk een bijpassend dessin te vinden en deze past ook altijd bij de stichting waar de opbrengst voor bestemd is. Wist je bovendien dat zij zich ook inzetten voor dieren? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dessin met een stethoscoop en dierenpoot waarbij de opbrengst gaat naar Stichting Dierenartsen zonder grenzen. Al met al is er zo dus een heel ruime keus in medische sokken. Soms zijn de dessins ook in verschillende kleurvarianten verkrijgbaar, dus er valt genoeg te kiezen!

Vrolijke noot

Een reden om voor deze speciale medische sokken te kiezen is dus dat je er meteen een goed doel mee steunt. En je wilt waarschijnlijk toch een sok aan je voet hebben, dus waarom dan niet deze? Maar er is nog een andere reden om hiervoor te kiezen. Alle dessins hebben een vrolijke uitstraling en zijn alleen daarom eigenlijk al een goede keus als je in de gezondheidszorg werkt. Je kent het waarschijnlijk wel: je loopt altijd maar in je werkuniform, dezelfde werkkleding die al je collega’s ook dragen. Vaak is deze kleding ook niet echt bijzonder te noemen. Met deze medische sokken kun je jezelf onderscheiden van je collega’s, je kunt een vrolijke noot aan je outfit toevoegen. En je fleurt zo meteen je hele kleding er eigenlijk wat mee op! Bovendien kan dit voor leuke gespreksstof zorgen. Als mensen het dessin van de sok zien, zal dit zeker opvallen en je de mogelijkheid geven tot een ontspannen praatje. Dat kan even afleiden van de ziekte of behandeling waar jouw patiënt mee te maken heeft. Ben je voor jezelf op zoek naar iets leuks of zoek je een cadeautje voor iemand die in de gezondheidszorg werkt? Overweeg dan zeker eens de medische sokken van medsocks!