Mijn vele herinneringen aan Spanje

Vroeger ben ik als kind vaak met mijn ouders op vakantie gegaan naar Spanje. Altijd met de bus of met de auto. Als we met de auto gingen dan overnachten wij vaak een of twee nachten onderweg, want het was wel echt een flinke reis van 20 uur totaal en mijn vader kon dat niet in zijn eentje doe. We zijn een paar keer geweest naar Calpe in de Costa Blanca waar een hoop te doen was. Zo is er een grote rots die je kan beklimmen met prachtig uitzicht bovenaan en deze rots is ook van ver weg al te zien.

De markten in Benidorm

Als kind zie je tegen zo’n klim best wel op, maar het uitzicht is het wel echt waard. Ik weet nog goed hoe ik mijn Ipanema slippers had stukgelopen tijdens de klim en mijn vader daarna ergens een nieuw paar had gescoord. Ook gingen wij vaak naar Benidorm toe om de vele markten te bekijken. Er is altijd wel ergens een markt te vinden waar wij dan vers fruit, verse groenten, olijven en nootjes haalden. Ik ben nu nog steeds erg van de markten en ga er eigenlijk altijd wel even naar toe op vakantie. Er is ook een grote overdekte rommelmarkt in Benidorm waar een hoop antiek wordt verkocht.

In de omgeving van Benidorm

Als we zijn uitgekeken van de marktjes met kleding en Reef slippers gaan we verder de omgeving in. Als je iets meer het binnenland in gaat van de Costa blanca een half uurtje van Benidorm vandaan ligt er ook een dorpje in de bergen  dat Guadalest heet. Hier heb je ook een klein kasteel wat leuk is eens gezien te hebben. Bovenaan heb je ook prachtig uitzicht over de hele omgeving. Ook kan je vanaf hier een gigantisch stuwmeer zien liggen in de verte, wat ook erg mooi is te bezoeken. Er is zoveel te doen in de omgeving van Calpe en ik wil er graag weer een keer terug komen al mijn herinneringen weer opnieuw te beleven.