Ralph Lauren en herenmode

Ralph Lauren is een Amerikaans private equity-bedrijf dat bekend staat om zijn luxe kleding, accessoires, schoenen en vrijetijdskleding. Ralph Lauren maakt deel uit van de Fast Company-groep van bedrijven met een waarde van ongeveer $ 12 miljard. Ralph Lauren is opgericht door de Amerikaanse ontwerper Ralph Lauren en zijn kleding- en accessoireslijn werd voor het eerst populair in Amerika. Het merk werd een succes in termen van verkoop, dankzij zijn opvallende reclamecampagnes en zijn geavanceerde ontwerp- en productietechnieken. Ralph Lauren is een van de meest bekende merken ter wereld als het gaat om kleding, accessoires, geuren, schoenen, sport en woninginrichting. Het bedrijf staat bekend om zijn iconische Amerikaanse stijl en zijn eigentijdse benadering van het maken van kleding. Ralph Lauren staat ook bekend om zijn uitgebreide collectie goedkope bovenkleding, die geschikt is voor verschillende smaken en budgetten. Het bedrijf heeft ook zijn productlijn uitgebreid met meer beroemdheden, waaronder muzikant, acteur en schrijver Michael Jackson.

Voor het vierde jaar op rij uitgeroepen

Ralph Lauren is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot het meest winstgevende en toonaangevende private label-kledingbedrijf ter wereld. Het bedrijf genereerde in het fiscale jaar 2021 een omzet van meer dan $ 14 miljard en de winst per aandeel (EPS) steeg tot $ 4,15. Ook de inkomsten uit licentieactiviteiten droegen bij aan de groei van het bedrijf. De meest populaire kledingserie die door het bedrijf is gelanceerd, is het Lauren Black Opaque Polo Shirt. Dit beroemde poloshirt is een van de iconische Amerikaanse modeontwerpers die de afgelopen decennia door vele topberoemdheden werden gedragen, waaronder John Lennon, Richard Nixon en Elvis Presley.

Een van de meest populaire namen in herenmode

Ralph Lauren is een van de meest populaire namen in herenmode, met honderden winkels over de hele wereld. Het heeft ook uitgebreide licentieovereenkomsten met andere beroemde ontwerpers, waardoor het een authentiek wereldwijd kledingmerk is. Het bedrijf heeft nu winkels op locaties in Canada, Mexico, Australië, Brazilië, Hong Kong, Duitsland, Singapore, Italië, Frankrijk, Spanje, Qatar, Dubai en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf werd gestart door Ralph Lauren, de allereerste president van het merk.