Welke wandelschoenen moet ik kopen?

Het belangrijkste middel dat je nodig hebt om te wandelen, is ongetwijfeld een paar wandelschoenen. Het is belangrijk dat u een paar vindt dat speciaal is ontworpen om te wandelen in plaats van hardloopschoenen of vrijetijdssneakers aan te binden. Zeker, het is een extra uitgave, maar het is er een die lonend is door meer comfort te bieden en letsel, instabiliteit en voetpijn te voorkomen.

Wandelschoenen vallen doorgaans in een van de drie categorieën.

    Performance trainers zijn lichtgewicht schoenen die geweldig zijn voor diegenen die geen bewegingscontrole nodig hebben.

    Gedempte schoenen bieden meer comfort voor degenen die lange afstanden lopen (meer dan vijf mijl per keer).

    Stabiliteitsschoenen zijn bedoeld voor mensen die geen ernstige stabiliteitsproblemen hebben, maar die baat zouden hebben bij extra bewegingscontrole.

Waarom wandelschoenen anders zijn

Het maakt niet uit hoe goed een schoen eruitziet, hij heeft geen zin als hij niet goed past. Om dit te garanderen, moet je de beste sportschoenenwinkel in jouw omgeving vinden waar de serieuze hardlopers naartoe gaan. Personal trainers zijn hiervoor vaak een prima hulpmiddel. Zorg ervoor dat u winkels in de gaten houdt die voetanalyses aanbieden. Dit alleen al is een sterke aanwijzing dat ze een schoen kunnen vinden die anatomisch beter bij je voet past.

Wandelschoenen verschillen van hardloopschoenen doordat ze allemaal aangeven hoe iemand beweegt. Wandelaars slaan eerst met de hiel en rollen door de trede. Lopers slaan daarentegen in de tussenzool en hebben een opgebouwde hiel nodig om de impact te verzachten, en een uitlopende hiel voor stabiliteit. Wandelaars hebben geen van beide nodig.

Voor goede wandelschoenen bekijk gerust eens de collectie van Birkenstock.