Zomerjurken, casual, feestelijk en chic

Zodra het mooier weer wordt in Nederland verschijnen er weer dames in zomerjurken op straat. Hoe warmer het wordt hoe meer dames een zomerjurkje aantrekken. Dat is ook niet zo gek want zomerjurken zitten met warm weer heerlijk koel. Zomerjurken kun je dragen naar het strand maar ook als je naar je werk gaat. Het fijne van een zomerjurk is dat je die kunt dragen zoals jij dat graag wilt. Met een chic hakje of met gympen of slippers. Zelfs van een casual zomerjurkje kun je een feestelijk of chic jurkje maken met een mooi vestje en mooie sandaaltjes. Wanneer je een zomerjurkje in een donkere kleur aanschaft kun je dit ook doordragen in de herfst en met de juiste aanpassing ook op niet al te koude winterdagen. Dan draag je over je zomerjurkje gewoon een lekker dik vest of een trui en een panty.

Zomerjurkjes die je het hele jaar kunt dragen

Basic zomerjurkjes zijn vaak wat eenvoudiger van snit en kleur. Wanneer je ook een paar zomerjurkjes aanschaft die wat donkerder van kleur zijn, zonder al te felle prints, dan kun je deze het hele jaar door dragen. Af te raden is om ze op ijskoude dagen te dragen al is dat tegenwoordig ook heel goed mogelijk. Zoals gezegd zijn basic zomerjurkjes wat minder kleurig. In de lente en de zomer draag je ze op wat koelere dagen met een kleurige sjaal of een mooi vestje. In de herfst kun je een hemdje onder je zomerjurkje dragen dan voelt het al minder koud aan. Enkellaarsjes, dikkere kousen en een vest zorgen voor extra warmte. Zo kun je je zomerjurkje ook op minder koude winterdagen dragen. Maar we dragen toch het liefst in de lente en de zomer zomerjurkjes in allerlei kleuren en modellen.

Lekker soepel vallende zomerjurken

Dit jaar is de zomerjurken trend ruimvallend met veel stof. Deze zomerjurkjes zijn lang, driekwart of net op de knie met een wijd lijfje en een nog wijdere rok vaak met veel ruches. De tegenhanger van deze wijde zomerjurken zie je in de vorm van strakke jurkjes van rekbare gebreide stof of van stretch stof. Op warme dagen zul je dit jaar ook veel jurkjes met kant zien. Ook jurkjes die zijn voorzien van stukken met doorzichtige stof zijn een trend. Wel zie je dat het overgrote deel van de vrouwen kiest voor zomerjurken die comfortabel en koel moeten zitten.