Waar moet je opletten als je een overhemd koopt?

Dus jij bent van plan om een overhemd te gaan kopen, maar waar moet je nu overal op letten? Je wilt natuurlijk dat deze goed eruit ziet en comfortabel zit. Maar dat is niet alles, er komt meer bij kijken dan dat je denkt. Zoek je bijvoorbeeld een chique, zakelijke of casual overhemd. En dan heb je ook nog alle kleuren, maten, stijlen en het materiaal waarvan het hemd gemaakt is.

De maat

Natuurlijk is het belangrijkste de maat van het overhemd. Als je er één online besteld check dan altijd de maattabel en kijk welke bij je past. Maar hoe meet je nou de maat van je overhemd op? Nou je kijkt daarbij naar de borstomvang, tailleomvang en boordmaat. De boordmaat kan je meten door een meetlint om je nek heen te leggen op de hoogte van je adamsappel. De borstomvang meet je door een meetlint om je bovenlichaam heen te doen net onder je oksels. En de tailleomvang meet je door een meetlint om je taille heen te leggen. Wat ook belangrijk is, is de mouwlengte. Ben jij langer dan 1.85? wellicht kom je in aanmerking voor de mouwlengte 7 overhemden.

Mouwlengte 7

Een Mouwlengte 7 overhemd is gemaakt voor mensen gemiddeld langer dan 1.85. Dit houdt in dat de lengte van de mouw tussen de 70 cm en 79 cm ligt. In plaats van de gemiddelde mouw, die tussen de 60 cm en 69 cm ligt. Want dit is in de meeste gevallen te kort voor jou als lange man, waardoor je een grotere maat zou moeten kiezen. Maar dan sluit het hemd weer niet aan om je lichaam. De lengte van de mouw wordt berekend vanaf de rand van je schouder tot aan de pols. De extra lange Venti overhemden hebben ook een wat langer rugstuk. Dit zorgt er niet alleen voor dat dit overhemd comfortabel zit, maar ook voor een nette uitstraling.